top of page

review shame/fame

We hebben deze periode in de klas een documentaire gekeken. Deze documentaire ging over grappige filmpjes die je op het internet kan vinden en wat de mensen in het filmpje er eigenlijk van vinden. In de documentaire gaat Eef Hilgers op zoek naar mensen uit de filmpjes.

 

Ik vond de documentaire best raar. Ik heb er ook veel van geleerd, zoals dat je niet alles online moet zetten. Ik denk dat internet in dat opzicht vervelend kan zijn. Je kan er zo makkelijk iemand belachelijk mee maken. Zo is bijvoorbeeld 'Dumpert' een website waarop veel van die filmpjes staan. Zelf ben ik niet anders gaan nadenken bij de filmpjes die ik maak en besef ik me nu ook beter wat voor een invloed de filmpjes hebben op anderen. Eigenlijk zijn de filmpjes helemaal niet zo grappig meer als je erover nadenkt.

976828.png

review deep fake news

Dit is een van de nieuwste ontwikkelingen die moeilijk te achterhalen is. Wij hebben gekeken naar een documentaire over Deep Fake News. Maar wat is het eigenlijk? Je haalt een geluid onder een video uit, bijvoorbeeld van Mark Rutte. Met verschillende technieken kan je de mond en houdingen van de persoon op de video veranderen. Zo kan je de persoon iets anders laten zeggen.

 

Wat Deep Fake News was, wist ik voor de documentaire nog niet. Tijdens de documentaire kreeg ik steeds meer informatie en werd ik me er ook bewust van wat de gevaren kunnen zijn van deze ontwikkeling. Iedere dag wordt er weer een verbetering aangebracht op deze technologie, waardoor het over een aantal jaren voor iedereen toegankelijk is. Dit betekent dus ook dat iedereen het nieuws zou kunnen veranderen. Ik weet niet of dat zo goed is voor de samenleving. De documentaire vond ik eng en leuk. Want wat moeten we nog geloven?

​

1161249.jpg
bottom of page